Line-Up

DE AVOND VAN DE FILMMUZIEK 2018

Jan Versteegh 
- PRESENTATOR

jan-versteegh

Na gewerkt te hebben voor Powned stapt Jan over naar BNN waar hij reportages maakt voor ‘Spuiten en Slikken’, ‘Spuiten en Slikken op Reis’, ‘3 op Reis’ en ‘3 op Reis Backpack’. In 2013 neemt Jan deel aan het programma ‘Expeditie Robinson’ en in 2014 haalt hij de finale van ‘De Slimste Mens’. Hierna volgen programma’s als ‘The Freestyle Games’ en ‘Jan is de Beste’. Zijn talent blijft niet onopgemerkt: in 2015 wint Jan de Televizier Aanstormend Talent Award. In 2016 wordt hij samen met Geraldine de nieuwe presentator van het succesvolle programma Proefkonijnen. In de Quickest Quiz neemt Jan de rol op zich van superscherpe quizmaster. Hij maakte recent de serie Jan wordt Vader en begin 2018 is Jan te zien in Wie is de Mol?.

 

 

 

 

Dominic Seldis – PRESENTATORdominic-seldis

Dominic Seldis (1971, GB) studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen bij Robin McGee en het Mozarteum in Salzburg bij Klaus Stoll. Voordat hij in 2008 bij het Koninklijk Concertgebouworkest kwam, speelde hij in het BBC National Orches- tra of Wales. Naast het orkest speelt Dominic solorecitals, soloconcerten en kamer- muziek. Hij verschijnt zo nu en dan in muziekprogramma’s op tv en geeft les, zowel privé als aan het conservatorium. In Nederland werd Dominic bij het grote publiek bekend door het programma Maestro en ook was hij recent te zien in het programma De Nieuwe Stradivarius.

 

 

 

Vincent de Kort – DIRIGENT

Vincent de Kort is een veelgevraagd gastdirigent bij symfonie orkesten en operahuizen over de hele wereld. Hij dirigeerde in het beroemde Mariinsky Theater van St. Petersburg op uitnodiging van Valery Gergiev en leidde tevens opera producties in Tokyo, Stockholm, Dresden, Leipzig, Wenen, Edinburgh, Johannesburg, Bern, Luzern, Vilnius, Hawaii. Onlangs was hij de eerste Nederlander ooit die in het befaamde Bolshoi Theater in Moskou dirigeerde. De Kort stond op de bok bij het het Gewandhausorchester Leipzig, de Staatskapelle Dresden, Oslo Philharmonic, Brussels Philharmonic, Rotterdams Philharmonisch, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch, Philharmonie Zuidnederland, New Japan Philharmonic, Sinfonia Varsovia e.a. Hij was assistent van Bernard Haitink en William Christie en kreeg zijn opleiding bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin. Hij is tevens jury voorzitter van het populaire TV programma MAESTRO.


Metropole Orkest
mo-logo

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Caro Emerald, Kovacs, Robert Glasper, Within Temptation, Woodkid, Snarky Puppy, The Opposites en Gregory Porter. Samen met de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.

Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren, zoals Laura Mvula, Snarky Puppy en Michael Kiwanuka en is het gek op spektakel en experimenten.

Het MO produceerde in de afgelopen 70 jaar meer dan 150 albums en werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 600 arrangementen gemaakt worden in de diverse genres. In de afgelopen jaren werd het orkest maar liefst 17 keer genomineerd voor een Grammy en won het er 3. Meest recent voor ‘Best Contemporary Instrumental Album’ in 2016 met Snarky Puppy. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het MO een onmiskenbare sound, stijl en identiteit. Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Een blik achter de schermen, concertrecensies, interviews, setlists en meer voor en door muziekliefhebbers bij de Metropole Community op facebook: www.mo.nl/community.

 

 

Diamanda Dramm:

Diamanda La Berge Dramm (1991) grew up in Amsterdam, the Netherlands playing the violin since the age of four. Growing up among the leading figures of the Dutch classical, avant-garde and improvisation scene, her own concerts reflect all of these elements. At the age of thirteen, she premiered “Raadsels” by Louis Andriessen in the Concertgebouw for the opening of the Holland Festival 2005 and has gone on to perform internationally as a soloist, chamber music player and band member.

She has worked extensively with modern music luminaries such as Christian Wolff, Alvin Lucier, Gunther Schuller, Chaya Czernowin, Garth Knox and George Benjamin. Recent performances include a collaboration in Florence with Georg Friedrich Haas and concerts in Brussels and London with avant-garde rock legend John Cale.

 

 

Ellen ten Damme:

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

 

Iris Hond:

Born in 1987, Iris began playing the piano at the ripe age of three years old. From the very first notes she played it was crystal clear she had an extraordinary pianistic talent. Dedicated to become a concert pianist, Iris got accepted at the most prestigious music academy in the country at age 14.

Because the distance from her home to school proved challenging, Iris stayed with a guest family. Shortly after settling in, Iris experienced an unsettling situation with her host and decided it was in her best interest and well being to leave the situation. Not wanting to tell her parents, Iris ended up on the streets at 14 years old.

During these tough times Iris formed special relationships with the less privileged, the terminally ill, and even those in prisons. Remembering how these “special” people helped her, in return Iris gave free concerts to those in hospitals , prisons, and homeless shelters throughout the city. She continues to do this today.

In 2001, Iris graduated summa cum laude from the Royal Conservatory, graduating top of her class.

 

 

In Archive