Line-Up

Vincent de Kort – DIRIGENTvincent-de-kort

Vincent de Kort is een veelgevraagd gastdirigent bij symfonie orkesten en operahuizen over de hele wereld. Hij dirigeerde in het beroemde Mariinsky Theater van St. Petersburg op uitnodiging van Valery Gergiev en leidde tevens opera producties in Tokyo, Stockholm, Dresden, Leipzig, Wenen, Edinburgh, Johannesburg, Bern, Luzern, Vilnius, Hawaii. Onlangs was hij de eerste Nederlander ooit die in het befaamde Bolshoi Theater in Moskou dirigeerde. De Kort stond op de bok bij het het Gewandhausorchester Leipzig, de Staatskapelle Dresden, Oslo Philharmonic, Brussels Philharmonic, Rotterdams Philharmonisch, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch, Philharmonie Zuidnederland, New Japan Philharmonic, Sinfonia Varsovia e.a. Hij was assistent van Bernard Haitink en William Christie en kreeg zijn opleiding bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin. Hij is tevens jury voorzitter van het populaire TV programma MAESTRO.

 

Jan Versteegh 
- PRESENTATORjan-versteegh

Na gewerkt te hebben voor Powned stapt Jan over naar BNN waar hij reportages maakt voor ‘Spuiten en Slikken’, ‘Spuiten en Slikken op Reis’, ‘3 op Reis’ en ‘3 op Reis Backpack’. In 2013 neemt Jan deel aan het programma ‘Expeditie Robinson’ en in 2014 haalt hij de finale van ‘De Slimste Mens’. Hierna volgen programma’s als ‘The Freestyle Games’ en ‘Jan is de Beste’. Zijn talent blijft niet onopgemerkt: in 2015 wint Jan de Televizier Aanstormend Talent Award. In 2016 wordt hij samen met Geraldine de nieuwe presentator van het succesvolle programma Proefkonijnen. En begint 2017 mooi met zijn eigen gameshow, de Quickest Quiz.

 

Dominic Seldis – CO-PRESENTATORdominic-seldis

Born in 1971, Dominic is one of the worlds leading double bass players. He is highly sought after as a concerto soloist, a recitalist and is currently principal double bass of the Royal Concertgebouw orchestra in Amsterdam.
He is also regularly appears on both BBC radio and television, most recently as a judge on BBC2’s ‘Maestro’.

 

Mike Boddé – PIANOmike-bodde

Mike werd bekend bij het grote publiek vanwege zijn optreden in het Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers. Ook schreef hij de deuntjes voor de Kopspijkers-parodie BZN in Bagdad. In januari 2007 bracht Boddé tegelijkertijd twee cd’s uit: Het Land, met dezelfde titel als een van zijn cabaretprogramma’s, en Drift. In december 2008 startte hij in samenwerking met actrice Hadewych Minis een nieuw liedjesprogramma: Gelukkig met Hadewych en Mike. En in 2010 speelde hij enkele rollen in Van Zon op Zaterdag. In 2016 heeft Boddé bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit de cabaretwereld, en zich alleen nog gaat richten op het maken van muziek.

 

Noortje Herlaar – SOPRAANnoortje-herlaar

Noortje Herlaar (1985) is een veelzijdige actrice en zangeres. Haar rol in Mary Poppins levert haar in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award op voor aanstormend talent. Na Mary Poppins speelt ze o.a. een hoofdrol in de televisieseries Ramses, winnaar van de Zilveren Nipkow schijf 2014 en de Prix D’Europe, en Moeder, ik wil bij de revue, waarvoor ze een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Actrice ontvangt. In 2016 heeft ze een hoofdrol, naast Barry Atsma, in de voor een Gouden Kalf genomineerde film Knielen op een Bed Violen, gebaseerd op de bestseller van Jan Siebelink. Ook is ze te zien in internationale producties als in het tweede seizoen van de succesvolle tv-serie Crossing Lines, de Vlaamse bioscoopfilm Paradise Trips en volgend jaar in de Amerikaanse Hollywoodfilm The Hitman’s Bodyguard, met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson.

 

Hermine Deurloo – SOLISTE MONDHARMONICAhermine-deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met pianist Rembrandt Frerichs, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

 

Geert Chatrou – SOLIST KUNSTFLUITERgeert-chatrou

Geert Chatrou is drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Van Tokyo tot Boston en van Helsinki tot Berlijn. Met kamer- en symfonie orkesten, met jazz combo’s en strijkkwartetten. Geert soleerde en maakte opnames met o.a. het Metropole Orkest en het WDR sinfonieorchester uit Keulen, was gastsolist bij vele orkesten waaronder het Brabants Orkest, de Anhaltische philharmonie Dessau en sinfonieorchester Kiel.

 

Noa Wildschut – VIOLISTnoa-wildschut

Noa Wildschut is slechts 15 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Haar talent werd al vroeg opgemerkt door Coosje Wijzenbeek, die haar op haar vierde onder haar hoede nam. Sinds haar twaalfde is Noa leerlinge van Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’ en op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’.

Noa won diverse prijzen, zoals de eerste prijs in het Internationale Vioolconcours Louis Spohr 2010 (op haar 9e)), de eerste prijs tijdens de Iordense Viooldagen 2012 (op haar 10e) en de Concertgebouw Young Talent Award 2013 (op haar 11e). Maar ze won meer, ze won de harten van velen.

 

Metropole Orkest
mo-logo
In 1945 werd het Metropole Orkest opgericht met als doel om jazz en pop op hoog niveau uit te voeren en de bevolking tijdens de wederopbouw joie de vivre te geven; daarvoor werden musici uit geheel Europa gerekruteerd.
Het orkest werd geleid door achtereenvolgens Dolf van der Linden, Rogier van Otterloo, Dick Bakker en Vince Mendoza en won onder meer twee Grammy’s, een Gouden Harp en een Zilveren Reiss Microfoon.
In de afgelopen 65 jaar produceerde het Metropole Orkest meer dan 150 albums en werkte het mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen.

Onderstaand filmpje van het Metropole Orkest met de soundtrack van Chinatown, een preview van wat u te wachten staat tijden De Avond van de Filmmuziek.

In Archive